• Hoogte: 35 m

Cervino13 januari 2008: Het is de dag van de eerste traditionele NieuwjaarsPrrrosjt op de top van klimcentrum Monte Cervino in Bergschenhoek.

Gisteravond en vannacht hebben we gebivakkeerd in en rond de blokhut aan de rand van het grasveldje rond 'onze' berg. Midden in de hut staat een open haard en die geeft dankzij vuurmeester Romke voldoende warmte.

Met Chris, Edwin, Marleen, Martijn, Oette, Ruud, Wim en de aangeschoven kids verorberen we de erwtensoep en nasi met saté. Daarna aan de Grolla met Genepy, meer koffie, glühwein, tripels, Zwitserse kaasjes, salami, Feldschlossen en tot slot, onder het genot van gitaarmuziek van Ruud, een Vecchia Romagna als slaapmutsje.

De volgende ochtend eieren met spek en daarna naar boven. Het heeft geregend en we kiezen voor een eenvoudige, maar door de regen glibberige route. Klokslag 10.30 uur plopt de champagne open en klinkt de Prrrosjt!

Zaterdag 10 januari 2009 vond alweer de 2e traditionele NieuwjaarsPrrrosjt niet plaats. Je kon je aanmelden aan de stamtafel, maar daar startte het ritueel van de wekelijkse jaarvergadering en dat duurde tot ver na 10 januari!