• Hoogte: 4005 m

Zonsopgang op de DomSeptember 2006: Gisteren hebben we een dagje ingelopen van de camping in Saas Grund (1550m) naar de Weissmieshütte (2726m). Vandaag staat een top op het programma met een twijfelachtige eer: het is de laagste vierduizender van de Alpen.

De gletscher die we over moeten is volledig uitgeaperd en stelt niets meer voor. Daarna alleen een eindeloze lange rotsklauterpartij van 900 hoogtemeters.

Het mooiste beeld van de dag is de zonsopgang op, van links naar rechts, de Alphubel, de Dom (in het midden, hoogste berg op Zwitsers grondgebied), de Nadelhorn en de Stecknadelhorn. Mooie doelen voor een volgende editie van de klimweek.

We doen het de hele dag zonder touwen en stijgijzers, zonder van het sjouwwerk. Weinig enerverend, maar 'hebben is hebben': onze 5e vierduizender.

We overnachten in het nieuwe Berghaus Hohsaas (3101m), een restaurant voor wintersporters met veel luxe (warme douches!) en erg onpersoonlijk. De immense glazen wand met uitzicht op de route van morgen (Weissmies) is wel fraai.