• Hoogte: 1723 m

September 2008: We hebben eerder deze week de Mönch en Hinter Fischerhorn gedaan en doen, bijna traditioneel, een klettersteig op de slotdag van de week. Hij is nog vrij nieuw, gebouwd in 2005. Een korte maar volgens de verhalen mooi gebouwde klettersteig bij Kandersteg: De Allmenalp steig.

De start is bij het dalstation van de Allmenalp Luftseilbaan (1181m). Vanuit het weiland opkijkend naar de wand waar we doorheen moeten, zien we een stuk lichtgekleurde steen, alsof daar rots is uitgebroken. We vangen de tour aan met wat wandelen richting de instap van de steig. De start is gelijk stevig: verticaal, ladders, stalen pennen. Lekker

Dan komt de eerste hangbrug, mooi gebouwd! 2 staalkabels hoog, voor de klettersteigset, beneden houten treden. Er volgt een grasveldje met bankje, een rustplek. We bekijken het heerlijke uitzicht en zien beden ons het dalstation van de kabelbaan. Nu wordt duidelijk dat er inderdaad rots is uitgebroken. Rond het dalstation liggen, keurig in een halve cirkel, rotsblokken tot wel 3x3x3m in het weiland. volgt een kunstwerk: een ladderconstructie onder een 5m overhellende rots door. Halverwege is de rvs ladder gedraaid als een wokkel, prachtig!

We komen in een steile stuk van de wand, lopen op stalen pennen, soms verbonden met planken. Dan opeens een hoekje om en ik zie een prachtige brug uit 3 staalkabels, een meter of 10-15 lang schat ik, en over een in de diepte stortende waterval. We wiebelen eroverheen, mooi bouwwerk wederom.

Daarna is het rechttoe rechtaan naar boven, nog een half uurtje. We eindigen in ee stukje bos en als we daar doorheen lopen, staan we ineens op het zonovergoten terras van << hut >>. Wauw! De lokale hoempapa heeft er z'n jaarvergadering ende stemming is vrolijk. Het is pas half twaalf maar we gaan toch voor het zegebier: Drei Weizen bitte.